به گزارش پایگاه خبری صبح توس؛ بدون شک یکی از افتخارات کاشمر و کاشمریها وجود صندوقهای قرضالحسنهای است که میتوان گفت در هیچ جای کشور نظیر ندارد؛ صندوقهای قرضالحسنه همواره از بانکها هم مشتری بیشتری داشته و در طول دهها سال گذشته مردم کاشمر همیشه اعتمادی عمیق و واقعی نسبت به آنها داشتهاند.
صندوقهایی که یادگار انسانهای خداجو و شخصیتهایی که همیشه دغدغه حل مشکلات مردم را داشتهاند همچون مرحوم آیتالله سعیدی بوده و در رأس آنها بزرگانی همچون فاطمیها و ناظمیها و عاصمیها و آل طاها و… بودهاند، صندوقهایی که در طول دهها سال گذشته با ارائه صدها هزار فقره وام قرضالحسنه، گره از کار دهها هزار نفر از مردم این شهر گشودهاند.
روزهای پایانی سال گذشته بود که با طرح دولت برای ثبتنام خودرو، خیلیها به صندوقها هجوم آوردند تا پساندازهای خود را بردارند و در طرح ثبتنام خودرو شرکت کنند.
این هجوم یکباره، مدتی صندوقها را با چالش مواجه کرد، طبیعی است که وقتی همه بهیکباره بخواهند پسانداز خود را بردارند، بانکهای بزرگ هم به مشکل میخورند تا چه رسد به صندوقهایی که تنها پشتوانهٔ آنها، پساندازهای مردم است.
این چالش مثل همة چالشهای دیگر، زمینهساز بروز و ظهور شایعاتی شد که شاید مهمترین آن شایعهٔ ورشکستگی یکی از صندوقهای قرضالحسنهٔ کاشمر بود!
از روز اول عدهای دانسته و ندانسته با طرح این شایعه، مردم را نگران و اعتماد آنان را به این صندوق خدشهدار کردند؛
و این گونه بود که صندوقی که تا به امروز دهها هزار فقره وام را به اقشار ضعیف و متوسط جامعه داده است در کنار مراجعهٔ گستردهٔ مشتریانش برای برداشت پول و ثبتنام در طرحهای خودرویی، با چالشی مضاعف یعنی هجوم شایعات و حرف و حدیثها مواجه شد.
حالا اما گذر زمان نشان داد که آنچه گفته شد، شایعاتی بیش نبود، همة ما بهخاطر داریم خاطرات برخی مؤسسات مالی را که با اندک تلاطمی و با کمترین شایعهای چگونه بهسرعت، تار و پودشان درهمآمیخته شد و درب آنها بسته شد و تا ماهها و بلکه سالها نتوانستند پول مردم را پس دهند.
درحالیکه چندین ماه از بروز این شرایط میگذرد و هر چند شاید به دلیل شرایطی که به این صندوق تحمیل شد در پرداخت پول مردم تأخیرهایی به وجود آمد؛ اما هیچکدام از نشانههای یک صندوق ورشکسته را ندیدیم و این در حالی است که هم اکنون این صندوق، میلیاردها تومان پول بهعنوان وام در دست مردم دارد و این پولها هم بهمرور به صندوق باز میگردد.
صندوقهای قرضالحسنه همواره در حد توان خود گرهگشای مردم بودهاند، بارهاوبارها برای بسیاری از ما پیشآمده است که اقساط خود را با تأخیر پرداخت کردهایم و این صندوقها حتی یک ریال هم جریمه و دیرکرد از ما نگرفتهاند درصورتیکه در بانکها حتی اگر یک روز هم پرداخت قسط ما به عقب بیفتد بهاندازه همان یک روز باید دیرکرد بپردازیم!
اکنون دوباره نوبت ماست، حمایت از همه صندوقهای قرضالحسنه کاشمر که شرایط سختی را در این چند ماه پشت سر گذاشت، وظیفهای انکارنشدنی است. هر کس هر چه میتواند در این صندوقها پسانداز کند که این یادگار خلف صالح خود را حفظ کنیم و اجازه ندهیم این باقیاتصالحات گذشتگان ما دچار خلل و آسیب شود.
امروز که به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی، مردم کاشمر از هر زمان دیگری به وامهای بدون سود این صندوقها نیازمندتر هستند لازم است برای حفظ آنها به صحنه بیاییم.
به خدا قرض میدهیم که فرمود:
مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْسُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
کیست که به خداوند وام دهد، وامی نیکو تا خداوند آن را برای او چندین برابر بیفزاید و خداوند (روزی بندگان را) محدود و گسترده میسازد، و بهسوی او بازگردانده میشوید. (آیه ۲۴۵ سوره بقره)
انتهای پیام/
ارسال نظر